Blog

HARD WERKEN WERKT NIET ALTIJD…

HARD WERKEN WERKT NIET ALTIJD…

Bij “hard werken” denken de meeste mensen in eerste instantie vooral aan druk bezig zijn, ploeteren, je in het zweet werken en vooral dingen doen. We zijn, zeker in het westerse wereld, nogal resultaatgericht en bovendien geobsedeerd door “doen”. Het geeft zo lekker voldoening om veel “gedaan” te hebben, resultaat te zien. Maar eigenlijk is “doen” vaak een excuus of een afleiding. Een trucje van ons ego. Want als we maar lekker druk bezig zijn en veel dingen hebben gedaan, kunnen we weer trots zijn op ons zelf.  En met een obsessie naar efficient bezig zijn, vergeten we nog wel eens te kijken naar of het wel allemaal effectief is wat we doen. We kunnen namelijk wel efficient willen zijn, maar als we niet de juiste dingen doen, zijn we sowieso niet effectief..

We slaan met deze neiging naar “doen” echter vaak de plank mis en gaan voorbij aan wat echt belangrijk is. Dat wat er echt toe doet, hebben we niet altijd in het zicht, of wel, maar dan vermijden we het maar al te graag..

Een belangrijk onderdeel van echt werken is echter een proces wat we “binnenwerk” kunnen noemen.

Wil je meer weten over “Binnenwerk”?  Doe dan mee met de “Worskhops Binnenwerk” (zie events) óf boek voor extra focus een Individuele sessie “Binnenwerk”

Werk ze! 😉

Bijzondere ervaring

GROEN Training & Coaching:
Leiderschapstraining op Sardinië

Lees verder

Ik wil inspiratiemail..!

Elke maand plaatsen we nieuwe inspiratie. Op de hoogte blijven? Schrijf je in.